Doordevil, the man without taste!Doordevil, the man without taste!
weblog archief

31 mei 2002
Virtuele Vibrator

Chrestomanci, kan iemand die jongen heel hard met een stuk hout achter zijn oor slaan? Dus, terwijl hij naakt, met zijn schaamhaar keurig in de vorm van een sonnet geschoren, een gedicht over van alles en nog wat en zo aan het schrijven is, op hem afsluipen, heel zachtjes fluisteren ”Patrick, je medicijntjes” en dan pang, als een loodzware overgevoelige haas naar de grond.

Meenemen en ondervragen. “Vertel op, man!! Nee, Marti is er niet om je te helpen, houd op met huilen, kijk me aan, loggertje van niets, waarom eindrijmen je gedichten? Iets mis met binnenrijm godverdomme!!! Kijk me aan, oetlul! Zeg me na, ik ben de vir....., ik ben de virtu........., goed zo, nu weet meneer het weer als we die slang met water er in doen, ik ben de virtuele vibrator van Luna! Ja, dat zijn we! Kijk me aan, loggertje van niets.

Waarom praat jij met vrouwen over kutten scheren?? Wat, ik versta je niet? Harder, aanleungek. Waarom praat jij mee over schaamhaar scheren? I can’t hear you. Omdat Gaby dat een leuk idee vond? Gelul!!! Hier, onder je voetzolen. Gaby vond het dolletjes dat je een gedichtenchat ging organiseren. Er bij blijven, niet weer gaan zitten janken. Omdat je het mooi vindt, een kale lul. Hoor ik dat goed? En wat doen wij met kale lullen in Nederland? Ja, die leggen we om als ze praatjes krijgen. Maak nog maar een gedichtje, vooruit dan maar en dan mag je je katten nog even op schoot nemen.Niet huilen, verdomme, kijk me aan!!"

Posted by Doordevil at 11:45 pm


ATTELENOOJE GAAT INDERAARSTIEF

Hard rulende actie van Snotverjeppie, de enige vrouw die 12 woorden met Attelenooje kan wisselen zonder dat ze op haar rug wordt gegooid om wreed in al haar lichaamsopeningen te worden genomen.

Ze kreeg de Amsterdamse geweldenaar, uitvinder van het potenrammen op klaarlichte dag, zo ver dat hij iedere maandag op bestelling een loglied zingt.

U kunt kiezen over wie hij zingt. Attel kennende gaat hij zich geen hol van de uitslag aantrekken.

Posted by Doordevil at 10:14 am


29 mei 2002
CHARIS OP DER SNEE

Attelenooje zingt nu, een dag na "schijten als een reiger", een messcherpe analyse over de webloggerswereld, wederom bij zijn wurreltweidwep vertrouwenspersoon, Snotverjeppie.

Posted by Doordevil at 10:17 am


28 mei 2002
SCHIJTEN ALS EEN REIGER

De bouwvakker met een harde tamp en een zacht hart legt bij Snotverjeppie uit hoe de jazz ons land is binnengekomen.

Inclusief een aangrijpende Aad Kapella MP3 van de jazzstandard "Schijten als een reiger"

Posted by Doordevil at 11:32 am


22 mei 2002
SNOT EN DOORDEVIL OVER KLAARKOMEN

Een indringend verslag.

Posted by Doordevil at 01:08 am


20 mei 2002
LELIJKSTE LOGGER

Nu al die foto's toch overzichtelijk bij elkaar staan meteen maar even ontslakken. Zet hier in het reactieding wie de lelijkste logger is. De uitslag ligt al vast. Jullie hoeven dus alleen maar het goede antwoord te geven. maar wel met redenen omkleed.

Onder de goede inzenders wordt een schuimbekkende doordevilcolumn over die persoon verloot.

Succes!

Posted by Doordevil at 07:08 pm


14 mei 2002
OPROEP AAN LOGGERS

Ik zit er aan te denken om een blogspot over kanariehouderij te beginnen. Wat er bij komt kijken, wat ze eten etc. maar ik vroeg me af of er misschien andere loggers zijn die ook iets met kanaries hebben. Dan noemen we het “De Kanaries” want we zijn met meer mensen. Een soort woordgrapje. Kan er iemand die handig is alvast een banner ontwerpen, want ik wil dan dus wel binnen twee dagen op 1 staan in de Hete Kanarie Honderd.

Als mensen meer iets hebben met honden of tuinhuisjes onderhouden, dat is ook goed. Gelijkgezinde loggers bezig met hun hobby, dat lijkt me gewoon ontzettend leuk om te doen.

Ik hoor het.

Posted by Doordevil at 09:06 pm


ITALIAANS SLOWNEUKEN

Doordevil en het gat in de markt!

Posted by Doordevil at 04:05 pm


MOOI

Mooi en lief bestaat wel degelijk, maar u moet zelf maar zoeken. Ik ben niet gek.

Posted by Doordevil at 01:16 am


13 mei 2002
DE KOLERE MET DIE KOOKSITE

Ik had hem even gemist, deze emotionele oproep van Luna.

"Zullen we met z’n allen eens lief doen voor elkaar? Gewoon gezellig? Aardig? Sociaal? Vriendelijk? Klik even op onderstaande banner. Logdames Yannah en Lime hebben naast hun eigen weblogs ook een fijne blog-kook-site: http://koken.blogspot.com. Met recepten enzo. Een zeer belangrijk initiatief dat Luna van harte toejuicht. De dames willen graag op nummer 1 in de culinaire top 50."

Lief doen, dat was net wat voor mij!! Te weinig aan toegekomen de laatste tijd. Als Luna lief wil doen dan houdt dat meestal in dat er ergens zeventig tepelklemmen worden uitgezet. Je eerste reactie als je dat leest is toch je hand beschermend voor je reet doen. Maar dit kon eigenlijk niet fout gaan. Een kooksite! Met recepten enzo. En wie wil er niet op 1 in de culinaire top 50?

Ben er eens gaan kijken. Leuke site als je van koken en dom gelul houdt. Een omgevallen boekenkast vol handige eenpansmaaltijden gepresenteerd door twee sensibele meevoelende vrouwen, dat kan blijkbaar weer helemaal in de altijd kritische loggerswereld. Een jaar geleden werd je nog doodgeslagen als je voorzichtig aangaf dat je aan sport deed of tuinierde, nu wisselen volwassen loggers recepten uit. Weer een fase. De Nieuwe Lulligheid. De lange dunne jonge jongens van watnou werden kort geleden nog verketterd omdat ze elkaar niet met een virtueel te besturen voorbinddildo te lijf gingen, maar dit is dan opeens weer een heerlijk, warm initiatief.

Dijkshoorn zegt, de tiefus voor deze kooksite. Recepten uitwisselen gaan we maar ergens op de Libelle Clubdag doen, maar niet op het net, ja! Opzouten! Ik wil niet lezen dat je “dingen door elkaar moet roeren, maar wel oppassen hoor best wel pittig.” Het zit namelijk de inhoud van de gewone sites in de weg. En omgekeerd. Je eet geen hap meer als je weet wie er heeft gelogd.

Lees de site van Yannah. Wie gaat er op haar aanraden in gehakt staan kneden als je die foto van haar woekerende neus steeds voor je ziet? Ik kan me voorstellen dat je bijvoorbeeld graag een recept klaarmaakt van Jeronimo. Je staat min of meer iets toe te bereiden waar zijn ziel inhangt, maar of je dat bij Yannah en Lime wilt....

Yannah’s analyse na de dood van Pim Fortuyn: “Tjeezus, waar is dat nou voor nodig”. Kan je over 11 september ook zeggen: “he gadverjakkepakkie, wat een narigheid en wat een stof”.

Begrijpt u mijn punt? Ik vind, als je echt loggers-eten wilt maken, dan zitten dit soort berichten behoorlijk in de weg: “Prachtig hoor, al die bloemen, maar wat ik niet begrijp is dat al die mensen dat afschuwelijke plastic niet van die bloemen af halen voordat ze ze neerleggen. Bij Lady Di ergerde ik me daar ook al aan. Heel vreemd.”

Zeker vreemd! Heel Nederland over elkaar heen, niets ooit meer hetzelfde en dan moeten we de verpakking van de bloemen afhalen en gescheiden wegwerpen. Wat is dat voor een waanzin!!! Al dans ik de horlepiep met die bloemen en vouw ik ze in een jutezak!!!

Niks gezellig doen dus. Ik doe er niet aan mee, aan deze waanzin. Over twee weken moet ik weer iemand op 1 zetten bij postzegel.com Volgende loggersbijeenkomst allemaal een zelfgebakken hartige taart mee. Leuk!! Thema van de avond: zure room, is dat lekker?

Posted by Doordevil at 08:24 pm


11 mei 2002
HOEZO BLOND?

Een cursus grafiek duiden door De Blonde Logger. Briljant.

Posted by Doordevil at 04:13 pm


10 mei 2002
DWERGWERPEN

In reactie op een vraag van Snotverjeppie over dwergwerpen kwam die hele competitie waar ik aan meedeed weer boven. Te lang stuk voor dit log. Lees het op deze plek

Posted by Doordevil at 03:35 pm


08 mei 2002
VRIJ WEZENLIJKE VRAAG

Als Ruud de Wild mouwtjes had gehad, leefde Pim Fortuyn dan nog?

Posted by Doordevil at 02:42 pm


NOG IEMAND DIE HET SCHERP ZIET

Even een discussie uit het reactiescript hier naar toe gegooid. Heer Nimo schrijft, in reactie op mijn vorige post, waarin ik mijn teleurstelling over de akoestiek van echt schieten met een pief poef pistool uitspreek, het volgende:

"Dat van die pistoolschoten, qua akoestisch, en dat het allemaal door de televisie komt, dat klopt wel, denk ik. Op teevee is alles anders. Ik kom daar zelf ook achter, stukje bij beetje. Zo had ik laatst een stevige botsing met de auto. Niks geen spectaculaire vonkenregen, laat staan explosie en vuurbal. Ja, me bal schroeide een beetje, maar dat was vanwege de skailederen bekleding en daar gaat het nu niet over. Het was die vent ze schuld, dus ik denk ik ben een mietje als ik hem niet op z'n bek sla. Daar kwam die akoestiek weer om de hoek kijken, want was ik van teevee zo'n mooie doffe klap gewend, qua geluid, nu hoorde ik eigenlijk niets. Pijn in m'n hand ook nog. Dus als jij zegt zo'n pistool klinkt in werkelijkheid heel anders dan op teevee, dan neem ik dat zonder meer van je aan. Het is gewoon één grote illusie, die teevee. Vandaar mijn oproep: laat je niet bedonderen mensen!!!"

In de roos! razend kan ik er om worden. Neem ook dit!!
Waarom plaatsen Palestijnen, Basken etc, niet gewoon van die handige tv-bommen met een rode digitale display, dat je als slachtoffer ziet, ik heb nog drie seconden te leven? Dat je nog ruim de tijd hebt om je leven als een film aan je voorbij te zien trekken.

Het voordeel van deze digitale displays is ook dat een seconde op deze dingen bijna altijd een minuut of drie duurt. Ik vind dat service. Dat zijn dingen waar de televisie het echte leven te hulp kan schieten.

Morgen gaan we het hebben over heel hard door een deur lopen en dat dan helemaal niet, zoals in Tom en Jerry, precies de omtreksvormen van je lichaam in het hout zitten. Ik kom er niet eens doorheen, door een beetje deur, dus we worden gewoon aan alle kanten genaaid. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken.

Ik wil graag weten of ander mensen ook hbben gemerkt dat het in het echt soms heel anders gaat dan op de televisie. Bijvoorbeeld, droog anaal je lullie bij iemand naar binnen wippen, zoals bij canal plus, dat lukt mij met een stevige aanloop nog niet eens. Dat is dus bedrog.

Ik maak ook nooit proefritten in Argentijnse Berglandschappen, maar mag bij gods gratie twee keer om de garage heenrijden.

Reacties graag.

Posted by Doordevil at 09:52 am


07 mei 2002
FORTUYN DOOD

Pim Fortuyn doodgeschoten.

Na de eerste shock nu pas tijd voor observaties. Wat mij vreemd genoeg fascineert is dit: waarom dacht men aan een klappertjespistool? Het is denk ik de televisie. Ieder pistool klinkt op je breedbeeld als een nagalmende stengun. Mooi stereobeeld. Een echt pistool haalt het daar niet bij. Te veel wind en geen houten vloer is akoestisch niet goed voor pistoolschoten, blijkbaar.

Maar er zit nog een element in. Als er in dit land een bekende Nederlander naar de grond gaat staat men blijkbaar al om zich heen te kijken of Ralph Inbar uit de struiken komt kruipen. Nederlands kleindenken in optima forma. Gebeurt bij ons niet. Een kogel door het hoofd, dat is meer iets voor Zuid-Amerika.

Nog een observatie. Wat zijn al Pim zijn vrienden flink. Ik kijk naar Harry Mens en denk eigenlijk steeds: zou ik dit kunnen, er op deze manier over praten. “Als Pim daar boven is zal hij zeggen, ja, Har, zo moest het gaan”. Ik ken de rare verdichting van tijd wel, na een sterfgeval. “Waarom rijdt die vrouw daar met een boodschappentas terwijl mijn Oom Wim dood is.” Overvalt mij nu ook weer. Moeten we niet met zijn allen op de grond liggen jammeren. Hoe doe je dat, praten over iemand die gisteren nog leefde. Harry Mens beheerst het.

Ook bizar. je voelt, na het overlijden van Pim, hoe erg er op een persoon gestemd zou worden. Ondenkbaar dat er stemmen gaan naar de analfabeten op de lijst achter Pim. ik zag gisteren Harm Wiersma, oud dammer. Leek wel of Jannes van der Wal terug was op aarde. Men stemde op Pim. Je wist het wel, maar het wordt nu zo duidelijk.

Ruud de Wild in de war, eens kijken wat dat gaat opleveren. Giel Beelen zal morgen verkleed als Fortuyn voor de studio van de KRO gaan liggen, om iets duidelijk te maken. Wat, daar moet hij nog over nadenken.

Posted by Doordevil at 09:55 am


05 mei 2002
AFSCHEID

Vandaag de hele dag op het Centraal Station met vertrekkende treinen mee gehold. Klauwend naar de raampjes. Onvergetelijke dag voor honderden onbekende mensen, die mijn waanzinnige kop een minuut of drie naast het raampje mee zagen draven.

Posted by Doordevil at 09:59 pm


WAT IS ER TOCH MET MIJ?

Ik ben een beetje lichamelijk de laatste tijd. Ik hang bij wildvreemde mensen op hun rug. “Mooie jas.” Was wel een probleem bij mij. Ik sloeg mensen zo op hun bek als ze me opeens bij mijn schouder pakten. Drie jaar geleden nog een oud vrouwtje naar de grond gehookt die me bij de tramhalte wilde zeggen dat ik mijn tas vergat. Nu word ik graag aangeraakt. Sensibel mannetje ben ik aan het worden.

Posted by Doordevil at 09:58 pm


KAPPER

Waar ik een probleem mee heb. Bij de kapper zitten en dat de kapper dan met je praat via de spiegel, ook als hij even een koffie drinkt. Ik ben veel meer de man van het intermenselijk contact. Even je hand onder die balzak. “Bedankt, knipper”. Zo’n spiegel zit dat in de weg. Je krijgt ook een scheve mond van spiegels.

Posted by Doordevil at 09:56 pm


03 mei 2002
WALLY TAX

Ik zag een paar dagen geleden Wally Tax bij Barend & van Dorp. Nieuwe plaat, vandaar. Schrijnend was het.

Niet het optreden van Wally, maar de manier waarop men hem behandelde. Tax werd zwaar in de zeik genomen. Vlak na een hemeltergend slecht interview met Vanessa, die 20 minuten lang, gesteund door zes professor Lupardi’s, vrijuit mocht praten over een nieuw kankerverwekkend haargroeimiddel, werd hij aangekondigd. “Dames en heren: Wally Tax.”

Prachtig in beeld meteen. Hij zag er uit zoals je zijn naam uitspreekt. Na het geleuter van het doodshoofdaapje Breukhoven was dit een verademing. De kolere, wat voelde dit goed. Eindelijk eens iemand op de televisie die zich 36 jaar geleden voor het laatst druk had gemaakt over zijn uiterlijk. Wel een zwaar rulende bos haar tot op zijn reet. Hij zong breekbaar zijn liedje, volkomen in zichzelf gekeerd. Niks Jan Keizer, die zijn oude jaren vijftig plaat kwam promoten of de godsdienstwaanzinnige zangepilepticus van de Kelly family, nee hier zat iemand te genieten. Mooi.

Afkondiging van van Dorp: “dames en heren, Wally Tax, vaste klant bij Vanessa zo te zien.” Geschater uit de zaal. Een bevrijdende lach zou ik het willen noemen. De Jan Mulder lachers in het publiek wisten niet zo goed wat ze met deze gek aan moesten. Nu mochten ze van Oom van Dorp vrijuit lachen om deze weirdo.

Meteen een mooie reactie van Wally. Geen schaapachtig gelach. Hij vroeg wat van Dorp bedoelde. “Niks, Wally, mooi gezongen, bedankt, Wally Tax, prachtig”. Daar nam Wally geen genoegen mee. “Ik ken Vanessa helemaal niet , dus het klopt niet wat je zegt. Ze lijkt me best aardig, maar ik ken haar dus niet”. Weer gelach van de tribune.

“Laat maar Wally, ik maakte een grapje, mooi gezongen hoor, bedankt!!!”

En dat krijgt een journalistieke prijs. Vreselijk


Posted by Doordevil at 02:13 pmDoordevil, the man without taste!