zondag, januari 02, 2000

Post-anaal BB watchen

Dag allemaal. Ik zit in een enorme post-anale BB depressie. Zit, net als Ruud indertijd, duidelijk hoorbaar op het toilet om zo de aandacht van mijn medemensen te trekken. "Ik heb het moeilijk", is mijn grote boodschap Ik ben een beetje de dienstplichtige die 14 maal achter elkaar  kort en fel dwars door zijn matras heen urineert en even zo vele dagen zijn bord eten demonstratief van zich afduwt om zo zijn heimwee bij iedereen in te peperen, zonder dat iemand wat merkt. Geef maar aan mij dat eten. Om mij heen is de wereld scharnierend en schavend tot stilstand gekomen en iedereen om mij heen leeft gewoon door!! 

Vandaag, om gevoelsmatig met BB bezig te zijn, een hairextension genomen, net als Sabine. Nu ik hem op heb en hij tijdens het typen van dit stuk vrolijk met mij heen en weer wuift, mijn particuliere onbewoonde eiland boven op mijn hoofd, vraag je je helemaal af: wat heeft Sabine, op die avond, bezield om uitgerekend dit stuk tropisch hardhout op haar hoofd te laten boetseren. Ze heeft waarschijnlijk "de ziekte van Vanessa". Als levensvervulling hebben: iedere week met een nieuw kapsel op een gala of the year verschijnen. Kent u die persoonlijke haarslaaf van Vanessa? Beroemd worden als de kapper van Vanessa, veel treuriger kan ik me bijna niet indenken. Of toch. Kledingadviseur van André Hazes, adviseur "verstild spel" van Carlo Boszhart of "begeleider familie Ruud", waarover straks meer. 

Maar Sabine moet op een gegeven moment hebben gedacht, "weet je wat, ik ben op de televisie, ik doe eens lekker uitbundig". Het resultaat hebben we gezien. Dat laten we nog jaren aan onze kinderen zien, dat videofragment, als ze op te jonge leeftijd in het openbaar willen copuleren. "Kijk maar eens wat er dan met je gebeurt"

De familie van Ruud, dat was ook wel genieten. Een volkomen stuurloze kluit Flodders die in de nabije toekomst her en der, midden in opnames, studio’s binnenlopen om verhaal te halen. "Waarom heeft Ruudje nog niet in "opsporing verzocht" gezeten?" 

Wel inmiddels al een nieuwe format verzonnen, voor Veronica. Ruud en zijn familie, in het programma "Kut en Kitsch" waarin respectievelijk Ruud en de familie hun expertise op de genoemde onderwerpen delen met amateurs. 

Ik heb inmiddels besloten om ook over de after-BB te schrijven. Misschien vanavond al reeds wat beelden van Ruud, Willem en Bart in het programma "Je geld of je leven". Ik ga die hele shit verslaan tot ik er bij neerval. Ook op de donderdagavond uitzendingen over bewoners na BB verheug ik mij enorm. Fijn veel lelijke huizen. Staan er gevouwen autootjes in beeld bij Maurice? Is er op de achtergrond misschien een ontharingscreme bij Martin te spotten enz. enz. 

De door Mona, tijdens de Olympische Schaambot Games in tweeen gespleten evenwichtsbalk, daar blijkt haar man, de lieverd, die instorten van jaloezie een nieuw gezicht gaf, een heel leuk schrootjesplafond van te hebben gemaakt, en Mona zelf heeft een nieuwe trend neergezet, een combinatie van de eerst zo populaire, nog door Martine Bijl gepromote, down syndroom pop en de Laaf. Ook allemaal uit die balk gesneden. Een hit!!

Hoe zou het met de bewoners gaan? Vooral de bewoners die er al iets langer uit zijn hebben mijn onverminderde aandacht. Bij hun gaat werkelijk de bodem uit het bestaan vallen nu onbarmhartig hard zal blijken dat men alleen interesse heeft in de oud-bewoner en bijvoorbeeld niet in De Mens Bianca. Misschien zit ik er naast en staat die, in plaats van die overleden schilderende Zen-kabouter, die altijd bosmeertjes enz tekende op Discovery, geloof ik, staat zij binnenkort heel theatraal emoties van zich af te schilderen. Ik vind dat we Bianca vooral de ruimte moeten geven. Penseel in haar hand, tribune vol mensen, beetje voor haar klappen en laat het maar gebeuren. Programma heet: "Grenzen verleggen, verf verdunnen" Vandaag gaan we het gevoel "Angst voor de toekomst" schilderen, lieve kijkers. 

Sabine, Mona, Martin, die drie springerige party-beesten, die gaan het het moeilijkst krijgen. Zullen op een gegeven moment toe moeten geven dat hun leven, zonder BB van een tergende saaiheid is. Krijgen het nog moeilijk, voorspel ik. 

Welnu, niet veel, maar toch nog wat geschreven. Moest even. Vanavond eventueel meer, indien er ex-bewoners ergens op de buis zijn. 

Nico Dijkshoorn, post-anaal BB watcher.