donderdag, januari 13, 2000

Martin doet flink

Ach ja, Martin... Om hem heb ik het hardst zitten lachen vanavond. Je zag nu pas, in nooit uitgezonden stukjes, dat Martin wel degelijk veel verzet en power in zijn, qua fysieke perfomance Zuid-Engelse lichaam had. 

Duidelijk niet op de momenten als Bart zich op wat voor manier tegen hem aanvleide.
Zelden iemand zo te gek zien gaan op een geïmproviseerd wipje. Dat vind ik ook de klasse van Bart, dat hij daar geen melding van heeft gemaakt, de brandplekken op zijn rug van de woest heen en weer schietende verheven kater-roede van Martin, toen deze achter hem zat op de wip. De aandacht ging uit naar Ruud, die de woordspeling "wippen" ongeveer 12 keer op zijn tong proefde. "Ja, joh, wippen, wippen". 

Als er muziek op had gestaan had hij de toen nog onbekende borsten van Sabine waarschijnlijk een ritmische dans op zijn be-eelte wielerknuisten laten dansen. Maar Martin, daar ging het werkelijk om, in deze scene. Die zat enorm te genieten met die harde soldatenkont van Bart tegen zich aan. Ik kan niets bewijzen natuurlijk, en Martin heeft erg veel verdriet om dit soort reacties, maar ik vond het klagen over het vermeende little toe-fucken niet zo sterk meer na deze beelden. Maar, en daar had ik het over, wat een leider af en toe, Martin.

Prachtig moment, volgens mij nooit  uitgezonden, of wel, want ik ging altijd pissen of iets te eten klaarmaken als die Lekker Gekke Gezelligerd in beeld kwam, als hij voor eens en altijd laat voelen dat er met hem niet te sollen valt: "we gaan die broden rond bakken i.p.v. langwerpig." Een statement. 

Je zag aan het holle ruggetje van Willem dat hij er goed inhakte, deze mededeling. "Turks brood". Waarom niet. Waarom altijd dat rechte. Laten we eens uitbundig doen. Stond in zijn eentje nog eens het door mij zo gevreesde creatief brood bakken uit te vinden. Kom je bij vrienden, hangt er opeens een van brood gevouwen roze drol aan de deur. Maak eens een huisnummers van melkbrood, geinig woonidee!! 

Vreselijk dwars mannetje, die Martin, zoekt altijd nieuwe wegen. Waarom altijd proberen een woest door het huis vliegende vogel proberen te vangen door er heel hard achter aan te gaan hollen? Martin probeerde op een adembenemende manier te communiceren met de vogel, door in zijn onderbroek een staande Zen-houding aan te nemen. Het was dacht ik de Gepijnigde Late Lotushouding. Wist hij veel dat Maurice nog maanden lang voor levensgevaarlijke situaties zou zorgen door min of meer permanent met zijn volkomen onafhankelijk van het lichaam opererende ledematen door het huis te fladderen. Nee, dat vond ik Martin erg goed doen.

Op een heel andere manier leren kennen. Praat nu een paar keer per week met Mona over de zin van het leven.

Zag u Bianca ook nog even, met die inmiddels beroemde zeehond op het hoofd. Ik zag nu pas dat het bolle gedeelte was gemaakt van de moeder en dat de rand een losjes er omheen geknuppeld kleintje was. Dat was ook het doel van die Laplandreis van Sabine om, na de wat tegenvallende Natte Buffelhuid Look tijdens de slotuitzending, nu ook eens zelf wat om haar hoofd te knuppelen, maar tevergeefs.

Nieuws!!! Ze gaf het toe, ze hadden gecopuleerd. Houd op! Als een nietsvermoedende Christen-ouder via de EO per ongeluk op dit filmpje stuit dan explodeert de monitor vol in het Christelijke aangezicht. Dit was het neuken waar je vroeger over hoorde vertellen, tijdens werkweken. Die en die hadden het daar en daar zo en zo gedaan. Verschil met Bart en Sabine is alleen dat deze werkelijk voor het oog van heel Nederland luid snuivend de paringsdans van de Bronstige Hete Wisent hebben gechoreografeerd. Waarvoor hulde, Ere wie ere toekomt.

Sabine. Wat moeten we er van zeggen. Lijkt me al bijna niet meer te redden. Ze formuleerde het zelf al heel duidelijk. Ze had inmiddels dingetjes geleerd hoe het er in het wereldje aan toe gaat. Stoomcursusje bekende Nederlander. "Je lacht heel hard om Mental Theo. Nee, niet Dental Theo, dat is de onderduiknaam van Maurice, daar ben je mee in de war. Dus, onthoud: Mental Theo is top! Als hij je borsten wil signeren, niet vreemd opkijken, beschouw het als een eer. 

Ook niet verbaasd doen als Mental Theo heel hard schreeuwt en zich steeds op je oorschelp vastzuigt als hij met je praat. Die jongen heeft al drie jaar interviews gedaan in discotheken. Het gaat Sabine goed af. Net de goede bescheidenheid, het levende knaagdier met een elastiek op het achterhoofd gebonden en nog even afrekenend met Willem omdat die haar niet leuk vond. Het kwam ook door Mona, zoals bekend geniaal op het verbale vlak, kijk haar jongleren met drie woorden, dat zij een bepaalde kant op was gedrukt waardoor ze opeens zei "For the time being". 

Het kwam allemaal door de anderen dat zij er uit was gegaan. Geen enkele zelfreflectie. Zou het nooit bij deze non-helden opkomen dat, met name Martin, er gewoon uit zijn gezet niet omdat ze een fout maakten, maar gewoon omdat ze een niet te harden onechtheid en verwaandheid uitstraalden die ieder kijker direct herkende? Waarschijnlijk niet.

Het is al weer laat. Ik verheug mij erg op Mona volgende week. Dat wordt genieten.