donderdag, januari 06, 2000

Karin is gegroeid

Ja!!! Laat Maurice in een film acteren. Hij vroeg er zelf, min of meer, om. Alstublieft, producenten van Slechte Nederlandse Films Met Veel Onverstaanbare Dialoog, gooi het roer eens flink om. Nieuwe genre, slechte Nederlandse Film Met Veel Gebit En Onverstaanbare Dialoog. Dat worden unieke beelden, Maurice bij de Gouden kalf uitreiking. Doet mee in de categorie Onverstaanbaarste Onderwaterscene. Moet zelf ook winnaar bekend maken en ontroert een volle zaal door drie kwartier te doen over het uitspreken van "Kruimeltje". Beste film in de categorie "Met Geelfilter Gemaakte Nostalgische Film Net Voor De Kerst Uitgebracht Voor Het Hele Gezin In Plaats Van Weer Een Disneyfilm" De categorie wordt door Mona voorgelezen omdat ze anders de uitreiking over drie dagen uit moeten smeren.

Van Maurice het meest genoten vanavond. In dat duikerspak. Jammer genoeg geen beelden van de uiterst zeldzame, nog nooit gefilmde Jaloers Op Bart Dans, die uit schuchterheid vlak onder de waterspiegel wordt gedaan.

Wat zat Phil IJzerdraad nou over Bart te oudehoerendozen? Bart manipuleerde en Bart deed expres gek met plantje. En als dat zo is, wat is daar dan op tegen? Wie heeft toch bedacht dat alleen iemand mag winnen die volledig zichzelf is? Wat een onzin. Al was Bart de boel aan het entertainen, wat dan nog. Als je kan kiezen tussen een autootjes knedend gevoelsmens die bepaalde dingetjes van anderen gewoon met bepaalde dingetjes merkt dat het klikte dat voelde je dan had je aan een blik genoeg over een bepaald dingetje en tussen een wat geforceerd leuk doende dwarskont, wat kiest het publiek dan? Is inmiddels bekend. Nee, mag niet van de Gewoon Politie. Luid gebel. "Ja meneer, wij hebben een klacht binnengekregen. Van de buurvrouw aan de overkant. Hoe oud bent u? Juist. En wat deden wij een half uur geleden. Juist. Toen stonden wij heel gek te dansen met de handen boven het hoofd en een sneetje brood voor ons mond als microfoon. En dat vinden wij normaal? 

Hoe denkt u dat dat is voor volwassen mensen in de straat. Nee, daar hadden we nog niet over nagedacht, meneer denkt dat het hem allemaal maar aan komt waaien. Dus wat gaan wij met deze rol ijzerdraad doen? Juist, ja, daar gaan wij Grote Mensen Bepaalde Dingen van vouwen." 

Het schiep wel duidelijkheid, de eerlijkheid van Maurice, maar hij had natuurlijk ontzettend ongelijk. Bart heeft het wat slimmer aangepakt misschien. Volgende keer, in een ander programma gaan we dan eens De Gewoonst Gebleven Nederlander kiezen. Afgesproken?

Leuke locatie, dat lege zwembad. Ze dachten, Maurice, dan doen we iets met sport. Deze bewegingskunstenaar, die zijn ledematen op een unieke manier niet vanuit de hersenen aanstuurt maar vanuit de achillespees verdiende dit decor. 

Anouk. Wat moet je er van zeggen. Twee dagen in het huis en al een volkomen identiteitscrisis. Ook een prestatie. Voelt zich een beetje de zus van Bart terwijl Bart haar meer ziet als het achterlijke nichtje dat hij twee keer per jaar bij zijn oma ziet en dan steeds heel hard in zijn oor schreeuwt dat ze net broer en zus zijn. Wat ik een beetje miste bij Anouk, maar ook bij de andere bewoners was zelfspot. Gaan al teveel uit van het idee dat zij daadwerkelijk boeiend zijn. Ik had gehoopt dat met name Karin dat zou melden, maar helaas. Geloven al te veel in de gecreëerde mythe. Jammerlijkste voorbeeld wordt Ruud, die 34 keer per week volledig zichzelf probeert te blijven met diverse producten in zijn handen. Ik voorspel, dat wordt de mooiste en tegelijkertijd de ergste televisie ooit, de eerste keer dat Ruud zichzelf als lekkere gekke man neer gaat zetten in een eigen programma. "La je nie ge mahe" wordt waarschijnlijk de bloedeloze titel en i.p.v. punten kan men knuffels en maatjes verdienen.

Karin vond ik het slimst. Zag het allemaal wel scherp. Verrassend nieuws in deze uitzending: ze is gegroeid. 

Mooiste nieuwe moment, de mop die Maurice vertelt en dan met name de mooiste ik geniet met volle teugen grijns ooit gegrijnsd , van Ruud, als hij het woord stijve hoort. 

Verder kan ik niet anders zeggen dat ik me ontzettend op de uitzending met Bianca verheug!!! Ik denk dat ik hem samen met de verzorgers in Pieterburen ga kijken. Martin is ook al fijn, volgende week. Misschien vertelt hij nog een keer het verhaal over de echtbreker die hij recht in de kont keek. 

Tot dan.