maandag, januari 03, 2000

De after-party

Geweldige eerste aflevering van "Geld voor je leven", namelijk met de eerste beelden van de BB-bewoners buiten het huis. Programma zelf lijkt me een ramp, dus alleen maar een verslag om de BB cyclus rond te maken. 

Het was wel volop genieten geblazen, vooral de beelden van het feest na de live-uitzending . Voor de mensen die het hebben gemist: papier en afvalverwerkingsbedrijf RuigRam doet iets met karaoke voor het personeel. Band mag niet te veel geld kosten en alle personeelsleden laten zich eens van een heel andere kant zien. Iedereen mag zijn ouders meenemen. Leuk idee" Dat was de sfeer zo'n beetje. 

Jongens, jongens, om met Bart te spreken wat een peilloze treurnis. Een persoonlijke samenvatting. De broer van Bart liet zich ook van zijn beste kant zien, helaas zijn voorkant. Hij fluisterde van allesch ende nogh wath in het Geile Amsterdamse Oor van Tara, die enorm moest lachen. En zo is bewezen dat zelfs mensen met een haardracht die normaal gesproken alleen maar kleine insecten en eenzame nachtdieren aantrekt, opeens een gewild object is. 

Het zal de nieuwe lulligheid wel zijn. Bart's vader paste ook perfect in dit beeld. Was duidelijk zo Lazarus van Morgen als een Kanon. (De hele uitzending door werden er weer, door nijvere handen van commercieel medewerkers 2 literflessen Morgen in beeld geschoven. Stuitend.) Genant voor Bart, zijn vader. Duidelijk hoorbaar voor iedereen zei hij tegen Bart: "ik heb me toch wel vanavond voor je uitgesloofd, toch...? Als hij de gehuurde boswachtersoutfit bedoelde dan klopte dat wel. Verder nog de mededeling dat "ze nogal wat hadden doorstaan, hij hoorde het nog wel, Bart ". Eerst gezellig naar Zwitserland met zijn vriend, de aangetrouwde neef van Prins Willem Alexander. 

Type vader die opeens een heel andere trui aanheeft dan je gewend bent. Zijn haar zit ook anders. Dodelijk. Hij weet dat er vrienden van school op visite komen en hij zal ze eens laten zien wat een lekkere gekke vader hij is. In alles net te joviaal. Net de verkeerde dingen zeggen en net op de verkeerde momenten met een verkeerde broek aan bakjes chips komen brengen bij een stel 21 jarigen op de kamer. Dat werk. Bart probeerde, op veler verzoek, iets van een 2e openbare bevruchting te bewerkstelligen, stond hij weer opeens met een getekende karikatuur van Ruud naast hun. "Knuffelen, knuffelen!!!!"

Gek werd ik van die man. 

Maar, nog een warm, zachtaardig, bijna schuw mens vergeleken bij Mona, Martin en Bianca. Wat een publieke vernedering, hoewel zij het zelf niet zo zullen hebben gevoeld. Nee, vooral Martin en Mona beleefden hun finest moment op het podiumpje vol 7e rangs muzikanten. Mona deed iets met een combinatie van een Maleisische Ontlastingsdans en een Rituele Ritmische Vruchtuitdrijving. U moet het hebben gezien om te geloven. Ze schreeuwde Ruud in zijn oor dat ze "er naaait eutgegoon hat moete" of woorden van gelijke onverstaanbare strekking. "Volkomen foute informatie gehad" wist ze hem te melden, wat weer een hoop duidelijk maakte. John de Mol heeft gisteren in een interview al aangegeven dat Mona een voorbeeld is van iemand die op een verkeerde manier met de roem omgaat. 

Over onverstaanbaar gesproken. Ontroerende toespraak van Ruud. Letterlijk geen woord van te verstaan. Alsof hij hem over de oude geluidsinstallatie van NAC uitsprak. Hij bedoelde een hoop en hij maakte er ook allemaal woeste armbewegingen bij, maar waar het over ging, God mag het weten. Ruud werd, waar hij ook in beeld verscheen, geflankeerd door De Blauwe Mafia, zijn broers, die iedere vraag van welke interviewer dan ook voor hem beantwoorden. 

Boodschap, ook letterlijk door Ruud uitgesproken, midden in de feestroes: "Ik ga hier uithalen wat er uit te halen valt. Ik sla hier een slaatje uit." Ik ben niet naief. Ik zou dat ook doen. Maar kan het iets subtieler. Dat we het eigenlijk niet doorhebben. Dit was, met een blik Unox in je hand, heel hard schreeuwen "mensen, niet te vreten deze soep, maar wat kan mij het bommen, ik word er voor betaald" 

Reclameideetje voor Unox, copyright Nico Dijkshoorn: Ruud, roerend in Unoxsoep. Valt opeens stil, doet ogen heel klein beetje open en schreeuwt keihard "Zo joh, lekkere ballen joh!!!"

Martin. Wat moeten we er nog over zeggen. Kan iemand, namens mij en vele anderen zeggen, dat deze fluim zo snel mogelijk met zijn valse kanis van het scherm moet! Wat was dat voor een omhelzing met Bart op de dansvloer? Hij had Bart zo gemist. Hij probeerde, ik heb heel goed gekeken, om tijdens de omhelzing zijn tepels precies op die van Bart te laten rusten om er daarna in diverse ochtendshows weer schande van te spreken. 

Die vogel heeft daar drie keer de planten water gegeven, beetje over homokappers die zo lekker kunnen koken, en ook ritmisch zijn als ze neger zijn, staan praten, en die duikt steeds op als Erik Engerd in ieder bewegend shot. Weg met deze onechte zoon van André van Duin die afgrijselijker dan wie dan ook vanuit de heupen danst, ondertussen permanent oogcontact met de camera. 

Bianca vind ik inmiddels niet meer dan zielig. Zonder de bijna fysieke emoties die Martin bij mij losmaakt. Stond in een semi-rubberen jurk weer vreselijk theatraal te zijn. Zong heel hard mee " en iedereen is mooi". "Ja, maar jij niet, stuk schurftige elfenbank in Blauw en Wit" dacht ik er direct achter aan. Horen we, na 1 maand, niets meer van.

Mag misschien inwonen bij de ook vergeten Donna Summer, in Lekkerkerk.

Morgen weer beelden, dus ook tekst van 

Nico Dijkshoorn.