donderdag, november 18, 1999

SM voor gevorderden

Doe eens een Maurice! Neus iets dichtknijpen, stem achter in de keel en dan zo zacht mogelijk zeggen: "Ben ik ook een beetje een charmeur"? Superieure reactie van Karin, zonder op te kijken van borduurwerk. "Ja, jij bent ook een charmeur". Jammer dat ze hem er niet even bij in zijn wang kneep. Maurice haalt iets in. Breekt over een maand door met de fluisterend ingezongen single "Ik was en blijf een overblijfkind". Nooit tussen de middag thee gedronken bij zijn moeder en wat geniet hij nu van die Oudhollandse Gezelligheid aan de eettafel, vooral als er niet gegeten wordt. Is natuurlijk ook een feest, al die uitheemse gerechten met veel specerijen die Oom Willem klaarmaakt. Vaak mag hij helpen met het wegen van de ingredienten en laatst vond Oom Willem zijn brood het mooist!! Maar handwerken aan de Grote Mensen Tafel, dat blijft het allerfijnst. 

Oom Ruud is op visite, stiekum want zijn vrouw denkt dat hij Onbeperkt Zaad aan het doneren is bij de Zuid-Hollandse Spermabank. Niemand vertelt zo fijn over neuken, of eigenlijk over niet neuken. Zijn nichtje Anouk ziet er eigenlijk, als je je ogen dichtknijpt en min of meer in een flits naar haar kijkt, uit als een hele leuke spontane meid. Oppassen, daar is Bart, even borduurwerkje weg en beetje verveeld voor me uit gaan kijken" Maurice meldde ook "best wel dominant te zijn". Wat vreemd dat ik bij alle bewoners me daar iets bij kan voorstellen, maar Maurice zie ik dan direkt in een iets te strak leren onderbroekje staan, met door Karin er kunstig, in de vorm van een volkswagentje, op geslagen kopspijkertjes. Eens kijken of die SM waar je de laatste tijd zoveel over hoort en ziet ook iets voor hem is. "Een kruimige aardappel, hoor je, vrouw, een kruimige aardappel wil ik, net al bij Ome Willem" 

Is Godzijdank voorbij, die onafgebroken stroom wanstaltige buurvrouwen en buurmannen die op een omgebouwd zoldertje op de televisie, met hun buitenproportionele lichamen vol onverteerd eten in rood rubber pakjes geperst de liefde voor De SM bezongen. Zweepje in de hand en meestal met een andere SM buurman van aan de overkant van nummer 12, voor de leuk, vlak achter hen, ter illustratie, met een ijzeren bal in zijn mond aan de ringen naar het schrootjesplafond gehesen. Erg ontroerend altijd, de uitleg van bijvoorbeeld SM door dit soort figuren: "Dus ik zeg tegen Trudie, jij moet dan zeg maar gwoon je eigen grenzen opzoeken, aftasten als het ware, dat kan ik niet voor je doen Truud, van dat wat je kan hebben en dan geef je je partner dus heel duidelijk door drie keer op de grond te stampen een grens aan van dat jou pijn wat kan hebben van tot hier en niet verder, en dat werkt heel goed bij ons, he Truud?" SM op drie hoog achter, dat vond ik mooie televisie. 

Weet iemand of het bewezen is dat er iets in hockeyballen zit dat de mondhoeken naar beneden trekt. Let er eens op, die hele mond van Anouk heeft zwaar te leiden onder de zwaartekracht. Permanente staat van verveeld. 

Als er ooit 'n mentaal orgasme op de televisie is geweest dan was het wel vanavond! Willem, net terug van de psycholoog. "Hoe ga ik de anderen vertellen dat ik de leider ben. Ik wil het vertellen, ik wil het vertellen. Ik ga eerst heel langzaam praten, dat doe ik" Zestigduizend jaar geleden sloegen ze elkaar met een vuistbijl de schedel in, maar nu ziet vechten om de leidersrol er uit zoals vanavond. We kennen het type wel. De hel, in iedere vereniging. Dertig graden onder nul, telefoon gaat. Jij druk gebaren naar je vrouw, van alles te doen etc en driftig op horloge wijzen, maar te laat, Willem aan de lijn. We gaan het clubhuis verven, met zijn allen natuurlijk, kan jij me over 10 minuten oppikken bij Oudebeverscha. Ik heb een mooie kleur uitgezocht want daar heb ik ook verstand van, zei de verfwinkel man. Daarna kook ik en dan gaan we daarna allemaal precies tegelijk de kwasten schoonmaken en daarna moeten jullie mij allemaal vertellen dat ik heel goed ben en jullie moeten allemaal geld aan mijn ouders geven voor een caravan. 

Hij was het erg eens met de psycholoog. Een groot leider, Willem, dat had hij altijd wel stilletjes gevonden, maar nu was er dan de waardering van een prof. Willem, wiens knauwende, het meest op een Boer In Doodsnood gelijkende accent al bijna niet te verteren is, tenminste, niet 100 dagen achter elkaar, heeft ook mooi verbaal gedrag als hij zoiets brengt. Je zag hem denken, ondertussen langzaam een Geestelijk Erectietje opbouwend, hoe vertel ik dit aan de anderen, dat ik De Leider ben, zonder al te imbeciel over te komen. Lukte niet helemaal. 

Ruud had ondertussen heel andere problemen. Worstelde met het veel-letterige woord charmeur. Hij was voor dat hij het huis in ging ook iets met meur geweest, maar wat? Hij was het kwijt. Hij had ook al eens het woord kroonlikeur gehoord, dat was dat je van de drank heel veel ging lullen. En dat je het dan op wilde schrijven, stel je kon schrijven. Ruud is wel meer kwijt de laatste dagen. In ieder geval drie essentiele akkoorden in het nummer 'Hey, what's wrong with you" dat hij, terwijl Bart Anouk zat te treiteren, moeiteloos vertaalde naar een op de rand van sucide zwevende Nick Cave Zingt Zomerhit. 

Ik heb ook zo genoten van de muziek onder het midgetgolfen. Heerlijke dixieland. Zo had ik het niet meer gehoord sinds de verkiezingscampagne van de VVD in 1971. Zo een vrolijke muziek! Je moet er gewoon op dansen. Of heel hard zo'n wasbord op iemands hoofd in stukken slaan, dat vind ik ook een optie. Doe ik de volgende keer als er ik in een winkelcentrum zo'n ploeg dikbuikige muzikanten achter me aan krijg. Het ergst bij dixieland is de man met het Praatfluitje in de mond. Nee, goede muziekkeuze van Veronica! Binnenkort, durf ik vergif op in te nemen een iets versneld filmpje van de bewoners tijdens een weekopdracht met van die gekmakende honkytonk piano er onder. Leuk!! 

Late uitzending:

Snel wat sleutelwoorden en zinnen. De psychologe had zich voorgenomen, vanmiddag bij de kapster, wat hij me ook vraagt, ik zeg: "het is psychologie in een pressurecooker", Zag er uit alsof ze bij het controleren van het snelkookventiel een fikse stoomwolk door heur haar had gekregen. 

Broer van bart: Bart ik zit niet meer op de voetbal. Moest van Bart, die is pas dominant maar loopt er niet mee te koop, tijdens zijn afwezigheid op een voetbal zitten. Schande! 

Ruud kreeg vanavond niet een steuntje in de rug maar een schot hagel in zijn rug. Fijne video voor hem! 

Live schakeling naar huis en we zitten midden in Buurtcentrum De Snikkende Zigeuner. Felle discussie over handwerkmateriaal. Mooie televisie. 

Heel mooi vind ik de reactie van de bewoners als ze zich, op donderdagavond bewust zijn van kijkers. Gaan ze opeens heel moeilijk praten of spontaan zitten doen. Gek effect is dat, dat mensen die 24 uur per dag bekeken worden toch in de mediastand schieten als het woord Live-televisie valt. 

Moet nu stoppen, Morgen meer over late uitzending.