zondag, november 14, 1999

Kokshumor

Er is niets gezelliger dan aan je vrienden, in een warme, goede pre-sinterklaas sfeer, vertellen hoe je in je blote reet met half voltooide erectie de slaapkamer in kwam. 

Dat zijn verhalen waar men zich in deze barre tijden aan kan koesteren. Dat doet een mens goed.

Ruud kwam met dit weder totaal pointeloze verhaal, inhakend op Willem, die met Verhalen Uit De Kokswereld ook al de handen op elkaar had gekregen. Wat een intens sfeertje hing er! Wat werd er geschaterd om die absurde verhalen. In de kokswereld, wat je daar mee maakt! Daar gebeurt het! 

Bart was ook al zo mild. Die had op geesteskracht een in de nacht gebakken virtuele space-cake tot zich genomen. Zag overal de humor van in en klapte dubbel om het absolute niets. Hij leek het naar zijn zin te hebben. 

Ik vond de verhalencyclus erg mooi. De mannen vertelden, des avonds, na het jagen. Willem maakte aan de toehoorders duidelijk, geheel in de traditie van de Friese Bronscultuur, dat het verhaal komisch was bedoeld door wild met zijn ogen te rollen en door iedereen heel nadrukkelijk het surplus aan wit in de oogballen te tonen. Kostelijk, een hete kers tussen iemands borsten!!  Hij had niet meer zo gelachen sinds hij in een dronken bui bij zijn ouders de in 25 jaar bij elkaar gespaarde vouwwagen in 1 keer volledig had weggeflambeerd. Steeds met die krankzinnige psychopatenkop de kring rondkijken of zijn verhaal juichend wordt ontvangen. Ik kan er bijna niet naar kijken. 

Ruud is niet wezenlijk geïnteresseerd in verhalen van een ander. Ruud zingt met je omdat een 2e stem zo lekker klinkt, Ruud tolereert Willem omdat hij anders alleen tegen een schutting staat te trappen en Martin werd vooral gewaardeerd om zijn lekkere accent  Luisteren is voor Ruud synoniem met wachten op een kans om weer eens lekker uit te pakken met een volkomen oncontroleerbaar verhaal over neuken. 

Vanavond trapte ik er toch weer in. Ik dacht, die komt de badkamer uit, die vrouw begint te lachen en de verbinding met Willems verhaal is dat hij op wonderbaarlijke wijze een tros kersen uit zijn hol had hangen, of dat er aan zijn eikel een heel klein steeltje groeide, maar niets van dit alles. Hij vertelde een verhaal omdat Willem ook een verhaal vertelde.

En omdat het hem goed doet over erecties te praten, dat ook. Nadeel van Ruuds verhalen vind ik, dat ik iets te sterk beelden binnenkrijg van die ploegende behaarde rug. 

Bart die had gisteren al een aardige duit in het zakje gedaan met het ontroerende verhaal over zijn reis naar Amerika, dus waar iedereen voor vreesde gebeurde. 
Maurice, een beetje overmoedig geworden door de goedlachse sfeer, probeerde er nog een keer overheen te gaan. Het in ieder Geslachtrijp Nederlands gezin al eens voorgevallen scheef afscheren van bakkebaarden.

Verhaal nauwelijks gehoord maar wel vol afgrijzen geconstateerd wat me nooit eerder was opgevallen. Deze man heeft te veel gebit voor 1 hoofd. Opnieuw moet de Ethische Tandarts het huis in, vind ik. 

Ben wel een beetje geschrokken vanavond. Er is meer tussen hemel en aarde, zoveel is zeker. In mijn column van gisteren repte ik over Maurice en een basket, en wat staat hij vanavond in elkaar te fabrieken!  Griezelig. Kijken of ik invloed kan uitoefenen op de uitzending van morgen: "Men is het niet met elkaar eens".

Ik herhaal: "Men is het niet met elkaar eens." 
Veel groter is de kans dat men morgen elkaar huilend in de armen valt na het lezen van de schijtlollige gedichtjes van Karin. 

Wat kleine observaties. Ruud die na het mompelend uitgevoerde aquariumwerk zijn handen aan zijn kontzakken afveegt.  Ruikt de komende dagen ook van achteren naar vis. Karin die groeiende manchetten heeft. Let maar op. Twee luipaardhuidjes die vanuit de polsen, zonder dat iemand iets in de gaten heeft, langzaam naar haar hoofd toe groeien. Onder de ogen van de bewoners verandert karin in en katachtige, in opdracht van Tante Hummie. 

Anouk ziet tijdens monopoly voor het eerst geld. Praat wel veel met Bewuste Dakloze Zwervers in Utrecht, maar is tot nu toe blijkbaar gewend dat pappa alles betaalt. Voor Account Managen moet men een globaal beeld hebben van de cijfers 1 tot en met 10 en deze in een zekere logische volgorde kunnen zetten, werd vanavond duidelijk. Account Managen is momenteel wat jarenlang Rechten Studeren is geweest voor besluitloze, door de ouders naar de Universiteit geschopte kinderen. In het 5e jaar er achter komen dat je toch liever iets met waterbeheer wilt doen.

Zou Anouk nu al eens volledig ontslakt zijn. Een van binnen volkomen schoongeschraapt vat, veel meer kan het niet meer zijn. In Utrecht is al een bedevaartsoord ingericht. Een houten beeltenis van Anouk. Verschillende mensen zweren dat het onafgebroken huilt.