woensdag, november 24, 1999

Be rude - Maurice houdt van figuurzagen

Beetje fragmentarisch stuk vanavond en wat laat door verjaardag dochter. 
Even snel wat gedachten naar aanleiding van de uitzending.

Wat een verademing, een gesprek aan de grote mensen tafel zonder Maurice, Nederlands grootste levende Furby. Kriebel hem op zijn buik en Maurice zal u zijn tandvlees tonen! Nu met gratis batterijen!

Eindelijk eens een gesprek dat niet versneld door hem naar de totale zinloosheid werd gestuurd maar juist heel traag op gang kwam. Prachtige filosofieën over het generatieconflict. Drie exponenten van de Lost Generation Baby Boomers aan tafel en die zitten me daar een partij sentimenteel te doen over de goede oude tijd. Ruud herinnerde zich de eerste televisie. Gouden tijden! De ontdekking van het vuur, dat gebeurde gewoon, daar lulde je niet over. Stromend water, man, toen wij dat voor het eerst zagen lopen! Hele gezin om de kraan met vlaggetjes en hoedjes toen ze voor het eerst fluor in het leidingwater deden. Je wist niet beter. Dat vindt men nu allemaal maar vanzelfsprekend. 

Bart maakte ook een mooie sprong in de tijd. Met onbloot bovenlichaam voor papier en zorgende en bewonderende vrouw om hem heen. Perfecte Ernest Hemingway in zijn gekwelde periode. Hemingway schreef echter "And the sun also rises" en Bart sinterklaasgedichten, dat vind ik wel een nuanceverschil. 

Overigens, vanaf morgen bij de Vlotte Kledingketen For Now People, "Feelin Groovy" een hele partij Onwijs Relaxte Broeken in de aanbieding.
In alle modellen, maar allemaal gegarandeerd Onwijs Relaxed. Logische verkoopstunt na het krankzinnige succes van de Onbehoorlijk Gafe Truitjes en de Echt Wel Stoere Overhemden. 

Ook een mooie commercial ergens aan het eind van de uitzending.  Ruud, helemaal passend in de huidige trend  dat modellen ook best een rotkop mogen hebben (scheefgegroeid gezicht door notoir kalktekort? Aanstaand weekeinde foto-shoot op de Bahamas)  krijgt, gefilmd in tegenlicht 3 liter van de nieuwe After Shave voor Natuurmensen over zich heen gestort. Camera op achtergrond verbeeld mediatijdperk. Trompetje van Chet Baker sterft weg. Donkere stem met iets Duits accent: "Be Rude van
Orlèan". 

Karin heeft ontdekt dat ze best wel redelijke, nou zeg maar, toch wel soms best aardige humor kan hebben, dat er zeg maar wel eens gelachen wordt om mij toch. Beetje lauwe reactie van de rest en geen Maurice in de buurt die kon helpen. Doe maar weer een batterij in de mond, lieve mensen, doe wat plakband op je tong en zeg het volgende: "Ik vind dat jij best wel heel goeie humor hebt, ook wel om te lachen, en dat kan ik mij niet voorstellen dan, dat Karin de enige in het heelal met humor is, toch, er moet och meer zijn op al die planeten!

Andere klassieker, bijna niet te verstaan maar werkelijk gezegd, in tweegesprek met Ruud. Beide heren bespreken de noodzaak van beweging, lebensraum en Maurice zegt: "ja, lekker voetballen of figuurzagen, weet je wel"

Figuurzagen!!! Dit artefact uit de jaren 70 bestaat dus nog en wordt nog door eenzame jongens in het geheim beoefend op stille tienerkamers. De koelere wat had ik daar een hekel aan. Altijd midden in die plank onwrikbaar vast zitten of zaagje breken. De hel !!! Maurice leeft zich daar helemaal in uit. Komt met blaartjes op muis van hand weer beneden.

Zaagsel in wenkbrauw verraadt hem. Boven weer 12 auto's uit de bodem van zijn bed gezaagd.

Ideetje. Laat de geluidsband van het voetballen onder een slechte pornofilm lopen, bij voorkeur van copulerende mensen met witte reten en witte sportsokken nog aan, en je breekt met dit genre door naar de Cultstatus. Gouden beer voor geluid in Berlijn. Ongehoorde geluidsscore. 

Ik werd en beetje bang van de prijs die je kan winnen als je telefonisch nomineert. 
"Geniet met deze eigen digitale handicap" Ik weet me er niet goed raad mee. Bel maar niet. 

Aandoenlijk enthousiasme over foto in dagboekkamer. Deed me denken aan veelgehoorde positieve kritiek op vakantiefotoos. "En zo mooi scherp!"

Moet het zijn voor vanavond. 
Voor morgen voorspel ik dat Willem als weekopdracht voorstelt om een levende kersstal te bouwen. Willem is Jezus.